Publicerad -

Nyhetsarkivet

 

2005-06-27 Ta ut 65 db på marknaden? Glöm det!
Lars Hultström versus Ann-Christin Nykvist

Som värsta sortens skjutjärnsjournalist äntrade Lars Hultström scenen. Svarande var till stämman inbjudne jordbruksminister Ann-Christin Nykvist.
Diskussionen utvecklade sig dock till mer av ett samtal om höga svenska produktionskostnader, minskande svensk grisproduktion och möjligheterna med svenska mervärden.
Vi refererar här diskussionen i korthet tillsammans med en del av vad jordbruksministern sa i sitt anförande inför stämmodeltagarna.
Redaktionen betonar att man i nedanstående text med citerade stycken, har tagit sig friheten att fritt korta ner och tolka de båda kontrahenternas påståenden under debatten.
2005-06-27 'Jag och LRF kommer att ge järnet för svensk grisproduktion'
Temat för Lars-Göran Petterssons anförande vid Sveriges Grisproducenters stämma den 14 juni 2005 var: 'Vad kan LRF göra för svensk grisproduktion'.
Vi återger här Petterssons anförande i sin helhet.
2005-06-10 Cedergrisen - årets grisföretagare
'Cedergrisen' med Christer och Martin Ceder, har korats till Årets Grisföretagare 2005
'Här bjuds grisar och människor ett gott liv'

Nu har familjen Ceder fått ytterligare ett bevis på att de är duktiga att ta hand om sina grisar. Martin och pappa Christer Ceder har nämligen utsetts till Årets Grisföretagare 2005.
Men skälet till utmärkelsen är inte bara att de månar om sina djur, familjen Ceder håller också gården öppen för besökare och alla tycks stortrivas på denna östgötska gård.
2005-06-10 Restaurang- och konferenspolicy Min Mat
Opinionsbildning sker både i det stora och i det lilla. Alla vi som brinner för och jobbar med de svenska råvarorna bör fråga om råvarornas ursprung vid varje givet tillfälle - att vi lever som vi lär blir extra viktigt när vi agerar inom vår profession, till exempel när vi bokar restaurangbesök, konferenser och liknande. Det ska framgå innan vi bokar att en avgörande fråga för oss är maten.
2005-05-30 Välkommen till Skånes Grisproducenters Sommarträff!
Dags för sommarmöte!
på Yllan i Kristianstad den 27 juni
2005-05-30 Sommar möte med Skaraborgs Grisproducenter
Inbjudan till sommarmöte måndagen den 20 juni.
Vi vill hälsa dig välkommen till en Grisdag för att delge det senaste som är på gång i branschen, samt ge en lägesrapport från Skaraborgs Grisproducenters projekt: 'Konkurrenskraftig grisproduktion i Skaraborg'
2005-05-30 Årsstämma 2005 - Välkommen till stämman med flyt
Vi har valt att visa upp Halland från sjösidan. Som vi hallänningar ser det, får ni därmed se Sverige från sin bästa sida, framsidan.
Värt att nämna är att vi hallänningar är av segt virke, vi lever längst i Sverige. Landskapet är egentligen ett Sverige i minatyr, med åker, skog och hav och vi talar faktiskt många olika dialekter i vårt förhållandevis lilla län. Dessutom vet du väl, att vi förutom att vi är duktiga på lantbruk också är ett stort turistlän.
2005-05-01 Utställande företag
En viktig del av stämman är utställningen med branschens ledande leverantörer. Vid pressläggning av denna tidning hade följande företag anmält sitt deltagande som sponsorer och/eller utställare:
2005-04-27 Är det rimligt att svensk grisproduktion ska stå emot?
Skånerutan
2005-04-22 Buffé - dags för våren och sommarens fester
Våren och försommaren är den tid då det bjuds mest till fest.
Bebisar ska döpas, alla elever har skolavslutning, konfirmander samlar hela släkten, studenter ska firas och bröllopspar lyckönskas. Här får du tips på goda rätter lagade på svenskt griskött serverade med fräscha tillbehör med europeisk touch.
2005-03-31 Välkomna
till en annorlunda stämma!
2005-03-31 Betalning senast 1 maj
Priset för hela resan med mat och dryck, utom lunchen i Kiel, är 2 800 kronor med del i dubbelhytt.
2005-03-30 Årets medarbetare
Nominera din kollega, kompis eller anställde som:
'Årets medarbetare'
2005-03-21 Lönsam grisproduktion - Elmia 17 nov
Här finns information från 'Elmia-dagen' den 17 november samlad.
2005-03-01 Behöver vi Lobba?
De senaste årens problem i grisbranschen visar att det finns uppenbara behov av att vi måste försöka bevaka och påverka grisbranschens frågor på ett bättre sätt än tidigare. Slakten har skickat en mycket tydlig signal till oss, att Sveriges Grisproducenter måste ta en mycket aktiv roll i denna process. För detta krävs ekonomi och personella resurser och det är dessutom ett mycket långsiktigt arbete att påverka myndigheter och politiker. Fr o m 1 mars får vi, med benäget bistånd från LRF, möjlighet att utöka verksamhetsledarens insatser för Sveriges Grisproducenter. Min förhoppning är nu att vi skall kunna intensifiera arbetet och då främst riktat mot politiker och myndigheter. Här finns många påverkansmöjligheter och flera felaktigheter och missuppfattningar behöver rättas till.
2005-02-28 Rapport från projektet 'Konkurrenskraftig grisproduktion i Skaraborg'
Skaraborgarna har nu på allvar kommit igång med sitt Sparbanksfinansierade utvecklingsprojekt och det jobbas nu i fyra olika arbetsgrupper.
2005-02-24 Boka 14-16 juni! Nytta och nöje på årsstämman
NU är det dags för planering av deltagandet vid årets stämma för Sveriges Grisproducenter. Arrangör i juni 2005 av denna stora begivenhet i grisbranschen är Hallands Grisproducenter och Hans Carlsson och Magnus Cronqvist rapporterar att ett intressant men samtidigt lättsamt program är på gång.
2005-01-10 Med full kraft efter Elmia 17 november
Skånerutan

Från en mycket mörk (vädermässigt) decemberdag i SKÅNE kommer här lite information om, förhoppningsvis mycket ljusare tider. Gäller det även grisproduktionen? Ja, vi både tror och hoppas det!
2005-01-10 Styrelseresa till Danmark
Styrelsen har varit på besök hos Danske Svineproducenter den 9-10 november. Under gemytliga former intogs en gemensam middag i Fredricia. Lunchen dagen därpå avnjöts på traditionell gemytlig dansk kro. Till vår stora häpnad serverades vi där rumänskt fläsk... Men resan startade med besök hos Slagteriernas Forsknings Institut i Roskilde.
2005-01-10 Julskinkekvalitet - tävling
Rapporter till denna tidning låter berätta om att julskinkan behållt sin plats som nummer ett på julbordet även julen 2004.
Här berättar Skaraborgs Grisproducenter om en skinkprovning med fem tävlande skinkor från Skaraborg.
« Föregående sida 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 Nästa sida »